22 Ağustos 2015 Cumartesi

Posta Kutusundaki Mızıka



Yazar: A. Ali Ural

Kitabın Adı: Posta Kutusundaki Mızıka

Yayınevi: Şule Yayınları

Sayfa Sayısı: 206

Okunma Tarihi: 16.08.15-22.08.15

Yorum:

Tam 22 yerde işaret koymuşum dönüp dönüp okumak için kitapta. Aslında daha fazla da olurdu ama sonra kendimi durdurup, zaten elimin altından muhtemelen kaldırmayacağım için bununla sınırlandırdım. Kitabı ilk elime aldığımda hemen okuyup bitiririm diye düşündüm. Sayfalar ilerledikçe o kadar da çabuk uzaklaşmak istemediğimi farkettim. Yazılanları sindire sindire okumak istedim.

Hani bazı insanlar vardır onlarla ya yalnızca ağır bir ortamda bulunabilirsin, ya yalnızca eğlenceye gidersin, ya yalnız konuşursun ama ileri seviyeye geçmez sohbetin. Kitaplarda da bu durum var. Ya dili çok ağır olur ve kafan hep kaldırmaz kitabı ya fantastik olur ve belli bir kesime hitap eder ya aşk romanı olur ve ön yargılar oluşturur kafalarda. Ama bu kitap herkes ve her durum için yazılmış gibi. Eline alıp her an her yerde, her şartta okuyabilirsin. Hem dili hafif deyip kafanı dinlendirir hem rahatlatır ve huzur verir hem o rahat diye nitelendirdiğimiz konunun altında bir sürü anlatım saklı hem de bir çok yazara, filozofa, şaire yer verilip zenginleştirilmiş bir kitap.

En sevdiğim bölümleri seçmeye çalıştım ve ilk üçümü belirledim. 12. 20. ve 40. mektuplar beni en etkileyenleri oldu. Bunda günümüzde yaşanan olaylarında büyük bir etkisi var sanırım.

Bu kitaptan sonra Ali Ural en sevdiğim yazarlar ve Posta Kutusundaki Mızıka'da en sevdiğim kitaplar arasına giriş yaptı. Şimdi Ali Ural 'ın bütün kitaplarını okuyup, onun o güzel kalemiyle yeniden bir arada olmak istiyorum.

Kitabı okuduktan sonra ya da varsa okuyan eğer burada yazılanların çok fazla yetersiz kalacağının farkına varacaklardır. Belki bu yazı biraz merakınızı kamçılar, hemen gidip almak isterseniz. Çünkü bunu gerçekten çok isterim. Bu istek oluşursa içinizde sakın geri çevirmeyin, asla pişman olmazsınız. Hepiniz bir parça bile olsa kendinizden bir şeyler bulacaksınız. Bu yüzden hepinize çok rahat bir şekilde tavsiye ederim. En sevdiğiniz kitaplara ve yazarlara giriş yapacaktır.

''Sevgili dost
Herkesin seviyormuş gibi yaptığı; ancak sevginin ne olduğunu pek az kimsenin bildiği bir zamanda yaşıyoruz.''

Son olarak bugün kendinize bir iyilik yapıp bu kitaba dokunun derim ben. Onu okumak kendinizi okumuş gibi hissettirecek size...

''Farkına var hayatın sen de. Bir sağa bir sola gidip dokun her şeye. Ağaçlara, kuşlara dokunamazsan da; bugün bir iyilik yap kendine. Kendine dokun.''

Kitabın Bana Kattıkları:

1) Artık herkes tarafından sevilen kişilerden çok, toplum tarafından dışlanmış ve görülmeyen insanlara daha dikkatli bakmaya çalışacağım.

2) İki kelime öğrendim. Aslında daha fazla ama bu ikisine dikkat kesildim.

Huve-l Baki: Baki olan O'dur(Allah'tır.)

Vantrilok: Karnından konuşma. (Kitapta Vantirlok diye geçmiş.)

3) Ali Ural'ı tanıdım ve kalemiyle tanuştım.

2 yorum:

  1. seneler önce keyifle okudugum keyifli kitaplardan biriydi Posta Kutusundaki Mızika. Çok güzel yorumlamışsınız.

    YanıtlaSil
  2. seneler önce keyifle okudugum keyifli kitaplardan biriydi Posta Kutusundaki Mızika. Çok güzel yorumlamışsınız.

    YanıtlaSil